A SUSE bejelentette, hogy a Cloud Foundry Foundation tanúsított disztribúcióvá nyilvánította a SUSE Cloud Application Platform Cloud Application Platformot. A SUSE PaaS-megoldása egyszerre biztosítja a szervezetek számára a világ vezető alkalmazásszolgáltatási platformjának számító CloudFoundry, valamint a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti keretrendszer, a Kubernetes szolgáltatásait. Ennek köszönhetően egyedülálló módon segíti az alkalmazások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó csapatokat abban, hogy kihasználják mindkét technológia előnyeit, és ezáltal felgyorsítsák az alkalmazások szállítását, illetve gyorsabban reagáljanak az új üzleti igényekre. A SUSE Linux Enterprise rendszeren alapuló, a SUSE közvetlen támogatását élvező eszköz az egyetlen olyan disztribúció, amely száz százalékban nyílt forráskódú szoftverekkel elérhető.

Annak érdeklében, hogy a vállalatok mindig a legmodernebb eszközöket használhassák az adaptív kezeléshez és felügyelethez, a NetIQ folyamatosan fejleszti kapcsolódó megoldásait. A friss NetIQ Identity Manager még nagyobb biztonságot kínál a SUITE-B és FIPS titkosítási algoritmusok továbbfejlesztett támogatása révén. Emellett előmozdítja a jóváhagyási folyamatok finomhangolását, például lehetővé teszi az egyes feladatok időszakos vagy tartós delegálását más felelősök részére, illetve arra is lehetőséget biztosít, hogy automatikusan lejáró határidőket állítsanak be az egyes erőforrásokhoz való hozzáférések esetében. Az új változat egy helpdesk funkciót is magában foglal, amellyel a szakemberek egyszerűbben orvosolhatják az esetlegesen felmerülő problémákat. Ezenfelül a legutóbbi kiadás jobb teljesítményt, valamint egyszerűbb telepítést és frissítést kínál, továbbá megújult felhasználói felülettel és testre szabható widgetekkel is segíti a használatot.

A nemrégiben megjelent Identity Governance 3.0 még egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a felülvizsgálati folyamatokat. Ezenkívül továbbfejlesztett analitikai eszközökkel segíti a döntéstámogatást és a kockázati szintek értékelését, illetve a vállalaton belül használt üzleti és technikai szerepek meghatározását és menedzselését. A termék hasznos a szabályok esetleges megszegésének feltérképezésében is, ezáltal egyszerűbbé teszi a compliance feltételek kezelését.

Forrás:novell.hu

Az új ZENworks csomag Android Enterprise támogatásának köszönhetően még nagyobb biztonságban vannak a céges adatok és alkalmazások, az informatikai szakemberek pedig egyszerűbben kezelhetik a vállalati tartalmakat az alkalmazottak által használt mobil eszközökön.

Napjainkban a vállalatok hihetetlen mennyiségű adatot állítanak elő, és ennek mértéke egyfolytában nő. A hálózati tárolás ugyan egyre olcsóbbá válik, a további tárhelyek vásárlása a rengeteg új fájl tárolásához mégis csupán tűzoltást jelent. Az alapvető probléma továbbra is fennáll: ha nem megfelelően kezelik, akkor a hatalmas mennyiségű strukturálatlan adat, vagyis az adatfelhalmozás valóságos rémálom lehet a szervezetek és a hálózati rendszergazdák számára, valamint rengeteg időt és pénzt emészthet fel. Ha nem vagyunk tisztában a fájlok értékével, fontosságával és védelmével, az biztonsági rések megjelenéséhez vezethet, és a megfelelőségi szabályozások betartásában is fennakadásokat okozhat.

Részletek...

Forrás: www.novell.com