A Novell és az SAP bejelentették, hogy tovább bővítik globális együttműködésüket az irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (governance, risk, compliance - GRC) megoldások területein.

A két vállalat célja, hogy megpróbálják áthidalni az üzleti folyamatok, az informatikai biztonság és az irányítás közötti szakadékot. A cégek közös kínálata teljes támogatást nyújt az üzleti folyamatokhoz, és az informatikai környezetekhez. Az SAP és a Novell együttműködik a termékek integrálásában, közös piaci tevékenységeket terveznek, valamint összehangolják a GRC területhez kapcsolódó stratégiai irányvonalaikat. Az együttműködés keretében integrálják az SAP BusinessObjects-kínálatának GRC-megoldásait és a Novell informatikai biztonsági, illetve azonosságkezelési termékeit, közös marketingtevékenységet folytatnak valamint az integrált megoldásokat közösen értékesítik az ügyfeleknek.

"Az SAP és a Novell együttműködése lehetőséget biztosít, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen tudják használni a két cég megfelelőségi, kockázatkezelési és biztonsági megoldásait alacsonyabb összegű teljes élettartam költség mellett" - mondta Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.

"Magyarországon a Novell piacvezető az IDM megoldások területén, az SAP pedig jelentős ügyfélbázissal rendelkezik, ezért itthon is nagy érdeklődésre tarthatnak számot a mostani együttműködéssel kialakított, integrált GRC-megoldásaink" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalatoknak szembesülniük kell azzal, hogy a költség-, a megfelelőség-, a biztonság- és a kockázatkezelési területek egyre bonyolultabbá válnak. Az informatikai infrastruktúra gyakran összeegyeztethetetlen rendszerek tömegét jelenti, egyedi kockázatellenőrzési folyamatokkal és házirendekkel. Ezek összetett, időigényes és költséges tevékenységgé teszik a megfelelőség valamint a kockázatok kezelését.

Forrás: computerworld