Vonzzák az ügyfeleket a Microsoft és a Novell együttműködés eredményei

  • A Novell kiterjesztett támogatást kínáló SUSE Linux Enterprise Server előfizetése lehetővé teszi a Linux környezet szabványosítását és konszolidációját már Magyarországon is

  • Az együttműködés keretében a Novell új Linux felügyeleti komponenst kínál a Microsoft System Center Operations Manager ügyfelek számára

Az elmúlt hat hónapban a Novell és a Microsoft együtt több mint 100 új ügyfelet jegyzett, amellyel megduplázták az együttműködésük első két évében produkált mutatókat. Egyre több cég tart ugyanis igényt azokra az együttműködést és a szellemi tulajdon védelmét biztosító megoldásokra, amelyeket a két vállalat közös üzleti, jogi és technikai munkára vonatkozó megállapodásuk keretei között fejlesztett ki. Összességében, a 2006-ban megkötött együttműködési megállapodás aláírása óta a két vállalat 200 millió dollárt meghaladó értékben adott el a Novell SUSE Linux Enterprise Server támogatására és karbantartására vonatkozó tanúsítványt, több mint 300 ügyfélnek. A szolgáltatási szerződést legutóbb különböző szakterületeken jelen lévő ügyfelek írták alá, mint például a francia Posta, a Procter & Gamble Co (P&G), az SC Johnson, a Sony Pictures Entertainment vagy a Sky TV.

„A mai gazdasági környezetben az ügyfelek szeretnék a legtöbbet kihozni informatikai beruházásaikból. Ezért megnőtt az igény az ügyfelek részéről a Novellel kialakított együttműködésünk és a szellemi tulajdon védelmét biztosító megoldásaink iránt” – nyilatkozta Ted MacLean, a Microsoft stratégiai partnerkapcsolatokért és licencekért felelős igazgatója. „A folyamatos pozitív visszajelzések és az eladási statisztikák alapján sikeresen tudtunk olyan együttműködési megoldásokat felmutatni, amelyek segítenek ügyfeleinknek az informatika által az üzletvitelük számára biztosított előnyök felfedezésében és kiaknázásában” – tette hozzá MacLean.

Népszerű a kiterjesztett Novell támogatás

A Microsoft és a Novell számos közös befektetése segíti az ügyfeleket, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki informatikai beruházásaikból. Így jött létre többek között a Novell kiterjesztett támogatást kínáló SUSE Linux Enterprise Server előfizetése is. A csomag a már meglévő Linux-telepítésekhez – például a Red Hat Enterprise Linuxhoz is – nyújt technikai támogatást arra az időszakra, amíg a vállalat átáll a Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerre. Ez jelentősen csökkenti a költségeket. A program 2008. novemberi indulása óta sikeres az ügyfelek körében, az elmúlt hat hónap során pedig az új ügyfelek több mint tíz százaléka vette igénybe ezt a támogatási csomagot.

„A Novell kiterjesztett támogatást kínáló SUSE Linux Enterprise Server előfizetése és a hasonló megoldások lehetővé teszik a ma még többféle disztribúciót üzemeltető ügyfelek számára a Linux környezet szabványosítását és konszolidációját” – fejtette ki Susan Heystee, a Novell stratégiai együttműködésekért felelős igazgatója. „A felhasználók azonnal élvezhetik a kisebb összegű teljes birtoklási költségből és az együttműködésből fakadó előnyöket, valamint a Novell által biztosított magas színvonalú támogatási szolgáltatást a már meglévő Linux környezetükben”– tette hozzá Haystee.

Együttműködési megoldások a gyakorlatban

Az Interoperability Lab már számos különböző felhasználó-központú együttműködési projektet tudhat maga mögött. Az együttműködést segítő központ a virtualizációt, a rendszerfelügyeletet, a szerver alkalmazások érvényesítését, valamint a széles körű médiatámogatást felölelő programokkal kívánja folytatni tevékenységét. A Novell a Microsoft System Center Operations Manager (SCOM) számára készített új SUSE Linux Enterprise Management csomag segítségével az SCOM felügyeleti funkcióit hét különböző SUSE Linux Enterprise szolgáltatásra terjeszti ki. Az új megoldás támogatja többek között a Linux alapú DNS, DHCP, tűzfal, valamint fájl és nyomtató szolgáltatások monitorozását. Ezzel a Microsoft felügyeleti eszközöket használó ügyfelek számára is lehetővé válik a Linux és a Windows rendszerek együttes, egyetlen konzolon keresztül végzett felügyelete.

„Az elsődleges ösztönző erő az Interoperability Lab létrehozása esetében az volt, hogy az ügyfelek felé minél nagyobb értéket közvetíthessünk” – mondta Tom Hanrahan, a Microsoft Open Source Technology Center igazgatója. „Fontosnak tartottuk egy együttműködő közeg létrehozását a hatékonyabb technológia együttműködés biztosítása érdekében, így a laborban végrehajtott tesztelési és fejlesztési munka közvetlenül befolyásolja a szolgáltatásokat. A tervezési folyamat így termékspecifikusan valósulhat meg” – tette hozzá Hanrahan.

„A Microsoft és a Novell a kezdetektől fogva szorgalmazta az együttműködést és a két vállalatot összekötő Interoperability Lab létrehozását, amely nagyban hozzájárult ahhoz, újabb projektek és programok valósuljanak meg” – nyilatkozta Suzanne Forsberg, a Novell vezető szoftverfejlesztő igazgatója. „Cégeink együttműködéséből fakadó képességeinket arra használjuk, hogy a vegyes forráskódú rendszerekkel rendelkező ügyfeleink számára minél előnyösebb és praktikusabb megoldásokat biztosíthassunk” – tette hozzá Forsberg.

Ha a Microsoft–Novell megállapodásról, az ügyféláttérésről, vagy a közös Interoperability Lab intézményben folyó munkáról szeretne többet megtudni, látogasson el a http://www.moreinterop.com weboldalra.

Forrás: Novell Magyarország