A Novell Access Manager 3.1 Active Directory integrált alkalmazásokhoz is biztosít egypontos bejelentkezést az új WS-FEDERATION szolgáltatása révén. Az új kiadás már kihasználja a Microsofttal kialakított műszaki együttműködés eredményeit, így megkönnyíti a hitelesítési folyamatokat a különböző személyazonosság-tárolók között, vegyes forráskódú környezetekben is.

 
A Novell bejelentette hozzáférés-kezelési megoldásának új verzióját. A Novell Access Manager 3.1 használatával az informatikai biztonságért felelős szakértők a Windows címtárban korábban nem szereplő felhasználóknak, partnereknek és szervezeteknek is biztosíthatnak egypontos bejelentkezéssel elérhető hozzáférést a Microsoft Web-alapú termékeihez, például a Microsoft Office SharePoint portálokhoz. A termék új verziója támogatja a webszolgáltatás-összevonást (WS-Federation), egy olyan egypontos bejelentkezési módszert, amelynek köszönhetően a Novell Access Manager az iparág legteljesebb webes hozzáférés-kezelési szolgáltatását kínálja.

„A vállalatok és intézmények általában több címtárral is rendelkeznek a személyazonossági adatok tárolására. Az Access Manager újdonsága, hogy az eltérő személyazonosság-tárolókat alkalmazó Web-alapú alkalmazások közötti hitelesítési folyamatot biztonságossá és egyszerűvé teszi a felhasználók számára” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője. „Ezzel a módszerrel kiépíthető egy bizalmi kapcsolat bármely LDAP-címtár és egy Active Directory címtár között. A bizalmi kapcsolat segítségével az Active Directory felhasználók elérhetik az Access Manager által kezelt alkalmazásokat, illetve az LDAP címtár felhasználói is egypontos bejelentkezéssel férhetnek hozzá Active Directory integrált alkalmazásokhoz, pl. a SharePoint portálhoz” – tette hozzá Hargitai.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a Novellel együtt dolgozhatunk a személyazonosság-kezelési együttműködések továbbfejlesztésén”– nyilatkozta Joe Long, a Microsoft személyazonossági és biztonsági megoldásokkal foglalkozó részlegének vezérigazgatója. „A Microsoft elkötelezte magát az Active Directory és az egyéb címtárszolgáltatások közötti együttműködés biztosítása mellett. Ezen elkötelezettség keretében jelentős erőforrásokat fektet be az összevonási (WS-Federation) megoldásokba, részt vesz az iparági kezdeményezésekben, és számos szoftverszállítóval épít ki partnerkapcsolatot. A Novellel kötött együttműködésünk keretei között sokkal biztonságosabb együttműködést biztosíthatunk a szervezeti határokon belül, illetve a szervezetek között” – tette hozzá Long.

A számos különböző platformot és címtárszolgáltatást használó szervezetek az Access Manager 3.1 használatával jelentős költséget és időt takaríthatnak meg, mivel a megbízhatónak minősített felhasználók biztonságos hitelesítést és hozzáférést nyernek a portálokhoz, a Web-alapú tartalomhoz és vállalati alkalmazásokhoz. Az informatikai részleg pedig meg tudja valósítani az eddig nagy munkát igénylő központosított, házirendalapú felügyeletet a hitelesítési és hozzáférési jogosultságok esetében. A Novell Access Manager termékkel kapcsolatban bővebb információ a http://www.novell.com/hungary/termekek/cimtar/ichain/ weblapon érhető el.

Forrás: novell.hu