A Novell hálózati hozzáférésvezérléssel bővíti rendszerfelügyeleti termékcsaládját.

  • Az új Novell ZENworks Network Access Control megoldás a hálózat fejlesztése, illetve új hardverigény nélkül mérsékli a biztonsági kockázatokat és teszi egyszerűbbé a hálózati hozzáférést.

A Novell bejelentette, hogy elérhető a Novell ZENworks Network Access Control terméke, amely a vállalat végpontbiztonsági és felügyeleti megoldásainak körét bővíti. A ZENworks termékcsalád legújabb tagja a heterogén hálózati környezetek biztonságára felügyel: a javítócsomagoktól a tűzfalbeállításokig terjedő, szigorú biztonsági tesztek alapján létrehozott házirendekkel határozzák meg az eszközök hozzáférését vagy éppen annak megtiltását a hálózathoz. A legújabb ZENworks megoldás az alkalmazottak hatékonyságának csökkenése nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára a hálózati hozzáférésvezérlés (Network Access Control – NAC) kockázatainak csökkentését, valamint a HIPAA, a PCI DSS és más szabályozások, illetve a belső biztonsági házirendek előírásainak való megfelelést.

„Az egyre ravaszabb fenyegetések megjelenése miatt a vállalati végpontok és a hálózatok biztonságának megteremtése a mai vállalatok legfontosabb problémái közé tartozik” – mondta Chris Christiansen, az IDC biztonsági termékekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az ügyfelek a hagyományos felügyeleti megoldások mellett egyaránt igénybe kívánják venni a hálózati hozzáférésvezérlést is, azért, hogy a hálózathoz csak a javítócsomagokkal ellátott és a biztonsági elvárásoknak megfelelő eszközöknek legyen hozzáférése. A Novell olyan átfogó szemléletet nyújt ügyfeleinek, amely a teljes vállalati végpontbiztonság érdekében egyidejűleg védi a felügyeletük alá tartozó eszközeiket, kiterjeszti a felügyeletet és a biztonságot az általuk eddig nem felügyelt eszközökre, valamint az olyan vendégfelhasználókra, mint például a tanácsadók” – tette hozzá Christiansen.

A Novell új terméke ideális választás a heterogén hálózati környezetekben, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a hálózati hozzáférésvezérlést további frissítések és hálózati elemek beszerzése nélkül valósítsák meg. Emellett az új megoldás könnyen telepíthető az egyes eszközök és csoportok esetében előre meghatározott tesztek, valamint a fázisokra bontott telepítési lehetőségek révén, amelyeknek köszönhetően a bevezetés során nincs szükség az informatikai tevékenységek megszakítására. A ZENworks Network Access Control a biztonság érvényesítésének kulcsfontosságú eszköze. Egyszerűen definiálható házirendek segítségével biztosítja az eszközök megfelelőségét, automatikus tesztfrissítésekről gondoskodik az új javítócsomagokhoz, és a folyamatos felügyeletnek köszönhetően kivédi a nulladik napi támadásokat.

A ZENworks Network Access Control a hálózati hozzáférések ügynök nélkül, weben vagy ügynökön keresztül történő vezérléssel a következő négy lépésben védi a hálózatot, valamint terjeszti ki az összes eszközre a végpontbiztonsági házirendeket:

  • Csatlakozás előtti teszt – Biztosítja az eszközök alapos tesztelését és hogy azok a hálózati hozzáférésük előtt megfelelőnek és biztonságosnak bizonyulnak, ezt mind a Windows, mind a Macintosh rendszert használó eszközök esetében a másodpercek alatt végrehajtható, széles körű ellenőrzések teszik lehetővé.

  • Csatlakozás utáni újraérvényesítés – A tesztek ismételt elvégzése megadott időközönként a hálózatra folyamatosan csatlakoztatott eszközökön.

  • Személyazonosság-alapú felügyelet – A hozzáférési biztonság megerősítése a hálózatra csatlakozó felhasználókra vagy eszközökre vonatkozó adott házirendek alkalmazásával.

  • Hibajavítás – A nem megfelelő eszközök hálózati csatlakozásuk esetén karanténba kerülnek, és teljes körű hálózati újracsatlakoztatásuk csak a felmerült hibák javítása után lehetséges.

„A mai üzleti környezetben a mobil számítástechnika dominál, és a hálózati hozzáférésvezérlés minden informatikai biztonsági stratégia kulcsfontosságú eleme. A ZENworks Network Access Control segítségével az ügyfelek úgy biztosíthatják hálózatukat, hogy felhasználóik termelékenységének megőrzése mellett védhetik meg üzletvitelük fontos folyamatait” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke, valamint a rendszerek és erőforrások felügyeletével foglalkozó részlegnek igazgatója.

Elérhetőség

A Novell hálózati hozzáférés-vezérlési megoldásáról bővebb információ a www.novell.com/nac weboldalon található.

Forrás: novell.hu