A Novell GroupWise legfrissebb változata lehetővé teszi a Microsoft és a Novell levelezőrendszerének egyidejű használatát a vállalati infrastruktúrákban, így a cégek elkerülhetik a tetemes költségekkel és hosszas leállásokkal járó migrációt.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell GroupWise 2012 SP2. A frissítés legfontosabb újdonsága a GroupWise Coexistence Solution for Exchange, amely megkönnyíti a GroupWise és Exchange levelezőrendszerek egyidejű használatát a vállalatokon belül. Az egyszerűen telepíthető új eszköz révén mostantól már nemcsak az e-mailek és naptárbejegyzések kezelése átjárható a két rendszerben, de az időpontok keresése és a címlisták használata is transzparens a GroupWise és az Exchange között.

Napjainkban számos vállalat szembesül azzal a kihívással, hogy egyszerre kell használnia a GroupWise és a Microsoft Exchange levelezőrendszereket a vállalati infrastruktúrán belül. Könnyen adódhat ilyen helyzet például egy cég felvásárlása vagy két vállalat összeolvadása során, illetve abban az esetben is, ha egyes, a szervezet működéséhez szükséges alkalmazások futtatása csak bizonyos levelezőrendszerekben megoldható. Egy megfelelő áthidaló megoldás ilyenkor segít elkerülni a jelentős költséggel és kieséssel járó migrációt, egyszerre támogatva az összes felhasználót a saját e-mail környezetében.

A GroupWise és Exchange rendszerek között már korábban is átjárható volt az e-mailek és a naptárbejegyzések kezelése. A GroupWise Coexistence Solution for Exchange ezt a képességet terjeszti ki, lehetővé téve a címtárak szinkronizálását is, illetve a szabad/elfoglalt keresést a naptárakban. A jövőben tehát a felhasználók a vegyes rendszereket alkalmazó vállalatoknál is egyszerűen kereshetnek szabad időpontot a kollégáik naptárában, valamint a névjegyeket, csoportokat és terjesztési listákat is szinkronizálhatják, függetlenül attól, hogy GroupWise vagy Exchange rendszert használnak.

A GroupWise legfrissebb változata emellett több mint 130 hiba javítását tartalmazza, amelyek között megtalálhatók biztonsági módosítások és a felhasználók által jelzett problémák korrigálásai is. A frissítés automatikusan, a szokásos módon elérhető a karbantartásra jogosult ügyfelek számára, ám a GroupWise Coexistence Solution for Exchange külön éves előfizetési díj ellenében aktiválható a szervizcsomagban.

A GroupWise Coexistence Solution for Exchange eszközt is tartalmazó GroupWise 2012 SP2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/groupwise/

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Forrás: novell.hu