A fejlett infrastruktúrára épülő, új kiadásban a legfrissebb kernel és rendszerkönyvtárak alkalmazása mellett helyet kaptak új technológiai fejlesztések, valamint a már létező funkciók finomítására is sor került.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált az openSUSE 12.2. Az openSUSE projekt által kiadott Linux disztribúció legújabb változata egy megbízható, modern és könnyen kezelhető, több különféle célra is használható operációs rendszer, amely minden eddiginél jobb teljesítményt és kifinomult felhasználói élményt kínál.

A legfrissebb openSUSE egy 10 hónapos, világméretű együttműködés eredménye. A legújabb kiadás lehetővé teszi a felhasználók és fejlesztők számára, hogy a nyílt forráskódú szoftverek előnyeit a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt kihasználhassák. Az új rendszerben a legutóbbi kernel és rendszerkönyvtárak alkalmazása mellett más teljesítményt javító fejlesztések is történtek. A platformban továbbá helyet kaptak új technológiák, és a már létező funkciók finomítására is sor került.

Teljesítménynövelő fejlesztések

Az openSUSE 12.2 a legfrissebb fejlesztések kihasználásával növeli a teljesítményt és a sebességet. A systemd 44 legújabb képességei gyorsabbá teszik a rendszer indítását. A 3.4-es Linux kernel gyorsabb tárolóréteget biztosít a rendszerben annak köszönhetően, hogy nagy mennyiségű adat átvitele esetén megakadályozza a rendszer lelassulását. A frissített 2.15-ös verziójú GNU C könyvtár (glibc) gyorsabb működést eredményez számos funkció esetében, különösen 64 bites rendszereken. Az új openSUSE a legfrissebb, 4.8.1-es verziójú Qt többplatformos alkalmazás-keretrendszerrel érkezik, ami könnyebb használatot és jobb válaszidőt tesz lehetővé a kezelőfelületen.

Fejlődő infrastruktúra

Az openSUSE folyamatosan követi és alkalmazza a Linux technológiák legújabb fejlesztéseit. A GRUB2 az alapértelmezett rendszerindító alkalmazás, amely az LVM és btrfs partíciókról történő indítás alapjául szolgál, valamint támogatja az UEFI biztonságos rendszerindítást is. A 0.8.6.1-es verziójú Plymouth akadozásmentes átmeneteket és látványosabb animációkat jelenít meg a rendszerindítás alatt. Az openSUSE 12.2 rendszerrel továbbá elkezdődött a UNIX fájlrendszer hierarchiájának felülvizsgálata és egyszerűsítése, a disztribúciók közötti kompatibilitás javítása érdekében.

Kifinomult funkciók

Az openSUSE 12.2 a már meglévő funkciók továbbfejlesztésén keresztül javítja az általános felhasználói élményt. Tartalmazza például a népszerű btrfs fájlrendszer továbbfejlesztett hibakezelési és helyreállítási eszközeit, valamint a Snapper pillanatfelvétel-készítő eszközt. A GNOME 3.4 folytonos görgetést tesz lehetővé minden alkalmazás számára, illetve átdolgozott rendszerbeállításokat és névjegykezelőt tesz elérhetővé. A KDE 4.8 gyorsabb Dolphin fájlkezelőt tartalmaz, az XFCE 4.10 pedig továbbfejlesztett alkalmazáskeresőt kínál.
A technikai fejlesztések mellett a tájékoztató kézikönyvek is jelentős átdolgozáson mentek keresztül. A dokumentációkészítő csapat változtatásokat vezetett be a kézikönyvek létrehozásának folyamataiban is, hogy azok megírását egyszerűbbé tegyék a közösségbeli közreműködők számára.

Az openSUSE 12.2 legújabb fejlesztéseivel kapcsolatos további részletekért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://opensuse.org/12.2

A letöltések a következő címen érhetők el: http://software.opensuse.org/122