2012-ben a Texas állambeli Austin ad majd otthont az Education Open Source 2012 nevű konferenciának.

A február 6-8. között zajló magas színvonalú előadásoknak többek közt olyan témái lesznek, mint a nyíltforráskód szerepe és fontossága a műszaki oktatásban, vagy a karrierlehetőségek és a szakmai fejlődés lehetőségei. A konferencián nem csak műszaki szakemberek, szoftverfejlesztők szoktak jelen lenni, hanem a politikai élet döntéshozói, diákok és oktatók, valamint ipari cégek vezetői, munkaerő közvetítéssel foglalkozó szakemberek, különféle gazdasági szakértők.

A konferencia egyik nem titkolt célja, hogy ilyenkor megosszák egymással ötleteiket, jogalkotással, szabályozással valamint oktatással és továbbképzéssel kapcsolatos új stratégiákat dolgozzanak ki, de rendszeresen napirendre kerülnek különféle etikai kérdések is, melyek mind hatással lehetnek majd mind a tanulók új generációinak tanulmányi előmenetelére, mind pedig a globális gazdaság irányára, annak fejlődésére.

A jövő évi eseményen mintegy ötven párhuzamos szekció keretében lesznek majd különféle bemutatók, beszámolók, szakmai előadások a nyíltforráskódra támaszkodó oktatás témakörével kapcsolatban. A konferencia teljes programja egyelőre nem ismeretes, de amint lezárul az előadók és az előadások végső regisztrációja, utána a weboldalon elérhető lesz.