Az amerikaiak, ha ellenőrizni akarják egy levél vagy csomag kézbesítésének állapotát, a usps.com weboldalhoz fordulnak és a U.S. Postal Service-hez tartozó Product Tracking System-et (PTS) használják. És feltehetően nem tudják, hogy eközben nyílt forrású szoftverek dolgoznak a háttérben.

A Postal Service IT osztálya frissítette a 15 éves mainframe-alapú rendszert annak érdekében, hogy az még olcsóbban még több tranzakciót legyen képes feldolgozni.

A PTS rendszer frissítése egy nagyobb projekt része, amelynek célja, hogy egységesen nyílt forrásra és olcsóbb Linux operációs rendszerre helyezzék a működést.

A munka során 1 300 Sun Solaris "midrange" rendszert állítanak át Hewlett-Packard Linux környezetre (ez feltehetően HP szervereket és HP által támogatott SUSE Linux Enterprise operációs rendszert jelent - a szerk.)

Az USPS SUSE Linux-ot használ a mainframe-en és az elosztott számítási platformjain.

A vállalat megtalálta annak módját, hogy hogyan hasznosítsa újra a Cobol-ban írt programjait Linux-on. Több termék megvizsgálása után a cég a Micro Focus Compiler for Linux termékét választotta, amely képes a Cobol programokat újrafordítani és azokat újraírás nélkül Linux-on használhatóvá tenni.

Az átállás közben vannak olyan nehézségek, amelyekkel meg kell küzdenie, de Sun -> HP és a mainframe proprietary környezetéről Linux-ra váltással a vállalat jelentős megtakarításokat ér el.

A részletek itt.

Forrás: hup.hu