Novell GroupWise 7Aki biztonságos, megbízható csoportmunka rendszert keres – olyat, amely képes a cég üzleti igényeit kielégíteni – kiváló megoldást talál a Novell GroupWise 7 választásával. A GroupWise megnöveli a vezetékes és vezetéknélküli felhasználók hatékonyságát, ugyanakkor kellő szabadságot biztosít a cég növekedéséhez és az esetleges átszervezésekhez.

Nagyobb biztonság az idő- és pénzmegtakarítás mellett


A versenyelőny megőrzéséhez a fehérgalléros dolgozóknak csatlakozniuk kell tudni szinte mindenkihez, mindig és mindenütt – anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. Ha a munkacsoportos környezet nem elég biztonságos, akkor a termelékenység, az ügyfélkapcsolatok és a cég hírneve terén a következmények beláthatatlanok lehetnek.

Szerencsére itt a Novell GroupWise 7. Ezzel a remek üzenetkezelő és csopotmunka-rendszerrel könnyedén megvalósítható a biztonságos, hitelesített kommunikáció a tűzfalon belül és kívül. Egy kis ízelítő a GroupWise 7 biztonsági funkcióiból:

  • Titkosított és teljesen biztonságos kommunikáció a kliensgépek és az ügynök- programok között,
  • Szoros integráció a vezető vírus- és spamirtó megoldásokkal,
  • Az összes lényeges biztonsági szabvány támogatása – Secure Sockets Layer (SSL), Secure Multipurpose Internet Mail Extension (S/MIME), Public Key Infrastructure (PKI) és Transport Layer Security (TLS),
  • Hitelesítés a Novell eDirectory™ vagy bármely más LDAP-kompatibilis címtár használatával.

Ezen okok miatt a CERT* Coordination Center (CERT/CC) a többi neves csoportmunka-környezetnél lényegesen kevesebb sérülékenységről ad számot a Novell GroupWise esetében. 2005 októberében a GroupWise dokumentált sérülékenységeinek száma a Lotus Notes*/Domino tizede, és a Microsoft* Outlook*/Exchange* 1/44-e volt csupán.

Megbízható együttműködés extra adminisztráció nélkül

A beépített hibatűrő funkciók révén a GroupWise képes az év minden napján működni, még abban a valószínűtlen esetben is, ha egy komponens meghibásodik. A maximum 32 csomópontos clusterek támogatása garantálja, hogy ha egy szerver ki is esne, a cluster egy másik tagja azonnal átveszi a helyét.

A GroupWise felépítésénél fogva megbízható és méretezhető: egyetlen GroupWise-szerver akár felhasználók ezreit is kiszolgálja, és további felhasználók felvétele esetén sem kell a folyamatos működés biztosításához újabb informatikus szakembereket felvenni. Egy 2005-ös tanulmány kimutatta, hogy a GroupWise-felhasználók 52 százalékának több mint hat hónapja nem kellett újraindítania GroupWise-rendszerét, és 87 százalékuk évente 10 óránál kevesebb be nem tervezett leállást tapasztalt.2

A céget előrevivő kommunikáció kényelme

A GroupWise azt a sokoldalú infrastruktúrát biztosítja, amelyre a versenyképes cégeknek szüksége van. A szerverkomponensek futnak a legnépszerűbb platformokon – Linux*, Novell Open Enterprise Server, NetWare és Windows* 2003 –, kliensprogram pedig létezik nemcsak Linux, Macintosh* és Windows gépekre, hanem különféle webböngészőkre, mobiltelefonokra és mobil eszközökre is. A nyílt szabványok támogatása bővíti a GroupWise-befektetések értékét, és elérhetővé teszi a GroupWise-rendszert a rendszergazdák, webes alkalmazások és külső fejlesztésű üzleti megoldások, például CRM- és munkafolyamat-kezelő rendszerek felé – mindezt a biztonság feladása nélkül. További fejlesztések az új verzióban a mobil eszközök integrációja, egy csatoló Microsoft Outlook kliensekhez és a Linuxra történő áttérés hatékonyabb támogatása.

Egyszerű átállás Exchange-ről

Minden évben vállalatok százai térnek át Exchange-ről GroupWise-ra. A váltás oka, hogy az Exchange 5.5 gyártó támogatása megszűnt, frissítése pedig rendkívül költséges. A cégeknek először a Windows szervereit kell frissítenie, majd ki kell alakítania egy Microsoft Active Directory* struktúrát. Ez a két feltétel gyakran a hálózati környezet teljes és meglehetősen költséges átszervezésével jár. A GroupWise-ra történő átállás megkönnyítéséhez a Novell GroupWise 7 része egy továbbfejlesztett segédprogram, amely támogatja a migrációt Exchange 5.5 és Outlook 2000/2003 alól.


Az együttműködés gazdagítása partner- és mobil megoldásokkal


A Novell partnerközösségének számos tagja fejleszt a GroupWise funkcionalitását kibővítő, egyszerűen integrálható termékeket. Akad közöttük az archiválást és az előírásoknak való megfelelést elősegítő, hangposta-integrációs, spam- és vírusirtó, és még sok más megoldás.

A Novell feltett szándéka, hogy az iparág legjobb és legszélesebb körű mobil támogatását biztosítsa. Az Intellisyncre épülő GroupWise Mobile Server vezeték nélküli, „push“ e-mail szolgáltatást (külön letöltés nélkül azonnal olvasható levelek) valósít meg, a frissítés-védelemmel rendelkező GroupWise-felhasználók számára ingyenesen.

A BlackBerry*-felhasználóknak a Novell és a Research In Motion (RIM) együtt kínál harmonikus integrációt a GroupWise és a BlackBerry Enterprise Server (BES) között.

A Novell tisztában van, hogy a felhasználók termelékenységének biztosítása – függetlenül a használt eszközöktől – nem csak lehetőség a cég számára, hanem ez napjainkban már elengedhetetlen feltétel a hatékony kommunikációhoz.