A Novell bejelentette, hogy a Novell Sentinel 6.1 információbiztonsági és eseménymenedzsment (SIEM) terméke megszerezte az SAP tanúsítványát az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazási platformra. A törvényi és iparági szabályoknak történő megfelelőség ellenőrzéséhez a SIEM-technológiák valós időben elemzik a biztonsági események adatait, azonosítják a fenyegetéseket, jelentéseket készítenek és naplózzák az adatokat. Az SAP-t használó ügyfelek ezzel az integrációval jelentősen csökkenthetik biztonságfelügyeleti kiadásaikat, valamint a biztonsági kockázatokat, mivel a rendszergazdák azonnal reagálhatnak a fontos eseményekre. Az SAP NetWeaver alkalmazás – amely a vállalatok új üzleti stratégiáit és folyamatait teszi gyorsan tervezhetővé, felépíthetővé, megvalósíthatóvá és végrehajthatóvá – a Sentinel integrálásával a vállalati változásokat rugalmasabban kezeli és biztonságosabban felügyelhető.

 „Az IDC úgy véli, hogy a pénzügyi válság és a további szükséges szabályozások végül még több felügyeleti szabályozó létrejöttét eredményezik. A jelzett időszakban az adatbiztonság, az adatszivárgások megakadályozása, a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés, a naplózás, valamint az információbiztonsági és eseménymenedzsment sokkal fontosabbá válik” – mondta Sally Hudson, az IDC független elemző vállalat törvényi megfelelőséggel foglalkozó elemzője.

„Iparági vezető megfelelőségkezelési megoldásaink megkönnyítik az informatikai szabályozás valós idejű automatizálását, érvényesítését és betartatását” – nyilatkozta Jim Ebzery, a Novell alelnöke, a személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásokért felelős ügyvezető igazgatója. „Mivel SIEM-megoldásainkat SAP-megoldásokon alapuló környezetbe integráltuk, további segítséget nyújthatunk a vállalatoknak az SAP-megoldások irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi képességeinek kihasználásához” – tette hozzá Ebzery.

A Novell Sentinel

A Novell Compliance Management megoldásainak tagjaként a Novell Sentinel a skálázhatóság és a valós idejű eseményelemzés elérhető legmagasabb fokát kínálja. A Sentinel az egyetlen megoldás, amely összefogja a személyazonosságokat, a rendszereket és az adatokat, hogy központosított rálátást nyújtson a vállalat működésére egy automatizált folyamaton keresztül, ami még a bekövetkezésük előtt meggátolja a szabályok megsértését. A Novell Sentinel 6.1 szoftver az SAP BC-XAL 6.10 külső felületet használja a riasztások kezelésére.

A Novell Sentinel biztonsági területen az alábbi előnyöket nyújtja:

  • A másodperc töredéke alatt reagál: előre definiált, testreszabható folyamatokat tartalmaz a biztonsági incidensek azonnali kezelésére.

  • Tévedhetetlen: a Sentinel automatizált folyamatai kizárják a manuális munkavégzésből adódó kockázatokat.

  • Előtte nincs titok: használatával teljes körű biztonsági kontroll valósítható meg.

  • Mindig megfejti a kódot: az értelmezhetetlen vállalati adatok tömegéből a Sentinel tudja, mely adatok rejtik az értékes információt.

A Novell Compliance Management Platform

A Novell Compliance Management Platform a Sentinel valós idejű eseményfigyelési, reagálási és jelentéskészítési megoldást, az Identity Manager személyazonosság-kezelő rendszert és az Access Manager hozzáférés-felügyeleti megoldást integráltan tartalmazza. Minden szükséges technológiát ötvöz a megfelelőségi szintek nyomon követésére és igazolására, segíti a vállalatokat a megfelelőségi követelmények betartásában.

Forrás: Novell Magyarország