Novell ZENworks for Desktops 4 - munkaállomások távoli fel-ügyelete az interneten keresztül is

A ZENworks for Desktops 4 már nem igényli a Novell kliens program feltelepítését a munkaállomások felügyeletéhez

A Novell bejelentette teljes körű munkaállomás-kezelési megoldásának legújabb változatát, a Novell ZENworks for Desktops 4-et. Segítségével a szervezetek felügyelhetik a felhasználók munkaállomásait és hordozható számítógépeit függetlenül attól, hogy az irodában tartózkodnak vagy éppen úton vannak. A Novell ZENworks for Desktops 4 internetes szabványokra épül, és alapvető hálózatkezelési feladatokat automatizál, így az IT szakemberek hatékonyabban, kevesebb munkával kezelhetik a munkaállomásokat, és a szervezet szempontjából stratégiai jelentőségű kérdésekre összpontosíthatnak. A ZENworks for Desktops 4 olyan kulcsfontosságú Novell megoldás, mely támogatja a vezető operációs rendszereket, és ezzel lehetővé teszi, hogy a vállalatok már meglévő rendszereiket költséges infrastrukturális beruházások nélkül hatékonyabban használják.

A Novell ZENworks for Desktops a legszélesebb körben elterjedt címtáralapú munkaállomás-kezelő megoldás a piacon. A ZENworks for Desktops képes az adminisztrátori rutinfeladatok automatizálására. Bármilyen jogosultságváltozás gyorsan és könnyedén érvényesíthető a hálózaton keresztül, így a csoportok, a felhasználók vagy egész szervezeti egységek részletesen kezelhetők, miközben mindenki számára fenntartható a személyre szabott munkakörnyezet.

A Novell ZENworks for Desktops a szervezetek számára helyi és távoli Windows munkaállomásaik és laptopjaik kezelését valósítja meg az eszközök teljes élettartamán keresztül - az első beállításoktól az eszköz leselejtezéséig - egyetlen átfogó megoldással. A ZENworks for Desktops 4 PXE (Preboot Execution Environment) funkciója lehetővé teszi a munkaállomásokhoz való hozzáférést még az operációs rendszer elindítása előtt, így nagyban leegyszerűsíti a kezelést és csökkenti az operációs rendszer leállításával járó költségeket. A ZENworks for Desktops a ZENworks for Servers és a ZENworks for Handhelds szoftvereket együtt használva munkaállomások, laptopok, PDA-k és több szerverplatform (mint a Windows, Linux, Solaris és a Novell NetWare) kiterjedt hálózatai egyetlen hálózatként (one Net) kezelhetők.
 
Forrás: NOVELL CONNECTION