Novell Open Workgroup SuiteGyorsabban nőnek az informatikai költségek, mint azt a költségvetés engedné? A mai üzleti világban költséghatékony megoldásra van szükség, amellyel az alkalmazottak hatékonyak maradhatnak, a cég pedig biztonságosan tudja kiaknázni az újdonságok nyújtotta előnyöket. A Windows alapú megoldások nyílt, költséghatékony alternatívájaként a Novell® Open Workgroup Suite pontosan e célok elérésében segít.

Kiforrott technológiák alkalmazása

A Novell Open Workgroup Suite biztonságos, rugalmas és költséghatékony informatikai infrastruktúrát és munkacsoportos szolgáltatások kiforrott készletét kínálja. Szemben a szigorúan Windows-centrikus termékcsomagokkal, a Novell Open Workgroup Suite rugalmas, szabványos szoftverekből épül fel. Ez a teljeskörű infrastruktúra- és termelékenységi megoldás az alábbi elemekből épül fel:

  • Novell Open Enterprise Server – iparág-vezető vállalati hálózati szolgáltatások
  • Novell GroupWise® – biztonságos és megbízható együttműködési megoldás
  • Novell ZENworks® Suite – többplatformos rendszer-felügyeleti eszköz
  • Novell Linux Desktop – nyílt forráskódú asztali környezet
  • OpenOffice.org Linux* és Windows platformra – nyílt forráskódú irodai csomag
  • SUSE® Linux Enterprise Server – nyílt forráskódú szerver-alkalmazásokhoz

Alacsonyabb IT-költségek

A Novell Open Workgroup Suite eszközeivel az informatikai osztály munkája eredményesebbé és költséghatékonyabbá tehető. Először is, a csomag költsége akár harmada is lehet a hasonló funkcionalitású Microsoft*-termék csomagjának – és akkor még csak a licencköltségekről beszéltünk. Hosszabb távon a megtakarítások még látványosabbak.

A Microsoft Vista* miatt például muszáj lesz a hardvereszközök nagy részét frissíteni. A Novell Open Workgroup Suite Linux alapú, és a ma kapható tömeghardveren is vidáman elfut. A csomag ezenfelül kompatibilis a nyílt forráskódú közösség kedvező árú, vagy akár ingyenes alkalmazásainak százaival. Az eredmény: minden szükséges funkcionalitás, töredék áron.

Ha pedig a felügyeleti költségek lefaragásáról van szó, a Novell Open Workgroup Suite alighanem páratlan. Manapság a legtöbb szervezet egynél többfajta operációs rendszert használ, Windowst, Linuxot, NetWare®-t vagy éppen valamilyen UNIX*-ot. A Novell Open Workgroup Suite átfogó alapjára építve egyszerűsíthető mindeme platformok adminisztrációja, a csomagban található Novell ZENworksszel pedig automatizálható az erőforrás-felügyeleti feladatok nagy része. Akárhogy is épüljön fel az infrastruktúra, a Novell Open Workgroup Suite segít a működési költségek minimálisra csökkentésében.

Garantált termelékenység


A Novell Open Workgroup Suite használatával a végfelhasználók termelékenysége garantált: olyan funkciók segítik munkájukat, mint a webes elérés, önkiszolgáló fájlkezelési és nyomtatási eszközök, megbízható munkacsoportos rendszer, azonnali kommunikáció, a mobil felhasználók támogatása, és persze a robusztus irodai programcsomag.

A Novell Open Workgroup Suite az informatikai dolgozók terheit is enyhíti. A csapat központi, böngésző alapú felügyeleti eszközöket használhat az adminisztrációhoz; a rendszerek állapotát figyelő eszközök segítenek a be nem tervezett leállások elkerülésében; az egyszerű áttérési eszközökkel felgyorsítható a bevezetés; a kifinomult clusterkezeléssel garantálható a folyamatos üzem; az automatizált létesítési eszközökkel, illetve a szerverek, asztali gépek és alkalmazások automatizált frissítésével csökkenthetők az adminisztrációs terhek.

Nagyobb biztonság

Az, hogy a Novell Open Workgroup Suite Linux-alapokra épül, garantálja a biztonságot. A Novell Open Workgroup Suite személyazonosság alapú hitelesítési és hozzáférés-vezérlési szolgáltatásai csak az arra jogosult felhasználóknak engedik a kulcsfontosságú erőforrások megtekintését és használatát. Szintén van lehetőség titkosított fájlrendszerek, egyszerűen használható tanúsítvány-felügyelet (és tanúsítványhatóság), virtuális magánhálózatok, beépített tűzfal és proxy-szolgáltatások, valamint automatizált rendszerfigyelő és behatolás-felderítő szolgáltatások használatára. Mi több, a rendszergazdák használhatnak olyan felügyeleti eszközöket, amelyek automatikusan elvégzik a rendszerek frissítését és biztonsági javítását a vírusokkal és más, napvilágra került külső támadásokkal kapcsolatban.

Méretezhetőség a növekedés kiszolgálásához


Legyen akármekkora is, a cégnek a méretéhez illeszkedő megoldásra van szükség. Olyan rendszerekre, amelyek azonnal képesek alkalmazkodni a megváltozott követelményekhez. A Novell Open Workgroup Suite képes a növekedésre, megfelelő alapot kínálva akár egy kisvállalat, akár egy globális cég kiszolgálásához. Amint az új felhasználók bekerültek a rendszerbe, automatikusan megkapják a hatékony munkához nélkülözhetetlen dokumentum- és e-mail-hozzáférést, illetve további termelékenységnövelő eszközöket.

A meglévő technológiák kiaknázása

Miért fizetné ki a drága új Microsoft szoftvert – különösen, ha új hardvert is kell vásárolni, ha használni is akarja?

Fontolja meg a Novell Open Workgroup Suite értékét: ez a kiforrott megoldás nem követeli meg, hogy dobja ki a meglévő infrastruktúrát. Sőt, a Novell Open Workgroup Suite képes együttműködni a meglévő windowsos asztali gépekkel és szerverekkel, illetve a Microsoft Office-szal, és mindeközben lényeges megtakarítást kínálni. A Novell Open Workgroup Suite esetében sokkal olcsóbban juthat hozzá ugyanahhoz a funkcionalitáshoz.