A nagy házalakítás című TV-sorozattal kapcsolatos nagyobb igénybevételre felkészülve a Keller Homes építőipari vállalat konszolidálta webszervereit: a SUSE Linux Enterprise Serverrel 60 %-kal csökkentette a TCO-t, és 95%-kal csökkent az adminisztrációs idő.
 
A Novell bejelentette, hogy a Keller Homes független építőipari vállalat a SUSE Linux Enterprise Server segítségével konszolidálta webszervereit és megszüntette a leállásokat. Az ügyfél-elégedettség alapján összeállított amerikai nemzeti toplistán az első tíz építőipari vállalat között szereplő Keller Homes több kulcsfontosságú weboldallal rendelkezik, köztük a nyilvános weboldalával és egy olyan extranettel, amelyet több száz beszállító használ a testre szabott lakásépítési projektekkel kapcsolatos anyagok, határidők és kifizetések nyomon követésére. Miután a Keller Homes részt vett „A nagy házalakítás” (Extreme Makeover: Home Edition) című televíziós műsorban – amelyet Magyarországon a ViaSat3 csatorna vetít nagy sikerrel minden hétköznap 19:00 órától –, a webszerverein exponenciálisan megnőtt a forgalma.

„A nagy házalakítás című műsort követő napokban a weboldalunk hibátlanul teljesített” – mondta Lance Hill, a Keller Homes informatikai igazgatója. „A SUSE Linux Enterprise Server megbízhatóságának köszönhetően a weboldal megbízhatóan működött, így óriási marketingértéket biztosított a számunkra. Ismertségünk az Egyesült Államokban minden képzeletet felülmúlt” – tette hozzá Hill.

Elért megtakarítások: 60 százalékkal csökkent a TCO, 4 hónap alatt megtérült a beruházás

A Novell PartnerNet egyik arany fokozatú partnerével együttműködve cserélte le webszervereit a Keller Homes SUSE Linux Enterprise Server rendszerre és az új rendszer az alternatív megoldásoknál 65 százalékkal kisebb költséggel biztosítja a cég számára nélkülözhetetlen webes szolgáltatásokat. A vállalat 80 százalékkal csökkentette webszervereinek számát, és meglévő hardvereinek újrahasznosítása mellett 60 százalékkal csökkentette a teljes tulajdonlási költséget (TCO). Egyúttal megszüntették a korábbi leállásokat, és 95 százalékkal csökkentették az adminisztráció idejét. A vállalat úgy becsüli, hogy a Novell Linux-alapú megoldásával a beruházás négy hónapon belül megtérült.

Amikor a Keller Homes „A nagy házalakítás” című televíziós műsor kivitelezője lett, két hónapja maradt annak biztosítására, hogy webszerverei képesek legyenek kiszolgálni a várhatóan megnövekvő terhelést. Korábban a cég vegyesen használt zárt forráskódú és más linuxos webszervereket, amelyek kiszámíthatatlan állásideje zavarta a felhasználók munkáját és fennakadásokat okozott az ügyvitelben. Emiatt döntöttek úgy, hogy egyetlen, megbízhatóbb operációs rendszerben egyesítik korábbi webszervereiket, amihez a SUSE Linux Enterprise Server-t választották, Dell gépeken futtatva. A vállalat konszolidációs törekvéseinek eredménye, hogy a webszerverek két, SUSE Linux Enterprise Server rendszert futtató fizikai gépen futnak. A későbbiekben a Keller Homes tervezi, hogy adatközpont szervereit is konszolidálja a SUSE Linux Enterprise Server és a beépített Xen virtualizáció segítségével.

A SUSE Linux Enterprise rendszerről

A vállalatok következő generációs platformja, a SUSE Linux Enterprise a munkaállomásoktól az adatközpontokig megbízható megoldást nyújt. Az üzletvitel szempontjából kulcsfontosságú számítógépes műveletek végrehajtása mellett kiemelkedő mérnöki értéket képvisel és a legnagyobb mértékű együttműködést biztosítja. A Lighthouse Research független kutatócég felmérése szerint a Novell maga mögé utasított más Linux változatokat a telefonos támogatás, a vegyes platformok támogatása, valamint a nyílt és zárt forráskódú szoftverek támogatása terén. A részletes eredményeket tartalmazó teljes jelentés a http://www.novell.com/linux/support-survey.html weboldalon érhető el. A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól bővebb információ a http://www.novell.com/linux weboldalon található. A Novell SUSE Linux Enterprise Server megoldásról bővebb információ a http://www.novell.com/hungary/termekek/linux/sles10/ weblapon érhető el.

Forrás: novell.hu