A Novell a Managed Objects felvásárlásával kibővített szolgáltatás-menedzsment megoldásokat kínál. A meglévő alkalmazás-felügyeleti és virtualizációs megoldásai kiegészülnek a Managed Objects rugalmas szolgáltatásmodellezés megoldásával és a konfigurációs adatbázisok (CMDB) piacvezető technológiájával.
 
A Novell bejelentette, hogy megállapodást kötött a Managed Objects vállalat, az üzleti szolgáltatások felügyeleti megoldásainak egyik vezetőjének felvásárlásáról. A Novell szolgáltatás-menedzsment megoldáskínálata olyan eszközökkel bővül a felvásárlásnak köszönhetően, amelyek egységes nézetben jelenítik meg az információkat és az alkalmazásokat. Ennek eredményeként mind az informatikai, mind az üzleti vezetők átfogóbb képet kaphatnak arról, hogy informatikai rendszerük hogyan biztosítja az üzleti szolgáltatásokat a fizikai és virtuális környezetben. Ennek ismeretében a vezetők megalapozottabb döntéseket hozhatnak az üzleti szolgáltatások elérhetőségének és megfelelőségének biztosításához, és gyorsabban reagálhatnak a változó követelményekre, valamint csökkenthetik az informatikai rendszer felügyeletének teljes költségét.

„A Managed Objects vállalat felvásárlása is bizonyítja a Novell elkötelezettségét egy kibővített felügyeleti stratégia iránt, és egy erős piaci szereplővé teszi a versenytársak számára a szolgáltatás-felügyeleti piacon” – mondta Tim Grieser, az IDC vállalati rendszer-felügyeleti szoftverekkel foglalkozó részlegének programfelelős alelnöke. „A Managed Objects elismert piaci szereplő az üzleti szolgáltatások felügyeletének területén: több olyan ügyféllel is rendelkezik, akik a világ legnagyobb vállalatai közül kerültek ki. A Managed Objects segítségével a Novell könnyebben elérheti az informatikai és üzleti vezetőket a szolgáltatás-menedzsment üzleti kérdéseinek megvitatásához. A megállapodás eredményeként a Novell továbbfejleszti szolgáltatás-felügyeleti megoldásait, a Managed Objects vállalat hitelessége pedig megnőtt azon ügyfelek körében, akik korábban esetleg ódzkodtak attól, hogy egy kisebb vállalatot válasszanak partnerüknek” – tette hozzá Grieser.

A Managed Objects termékei kiegészítik és tovább bővítik a Novell meglévő alkalmazás-felügyeleti és virtualizációs megoldásait a rugalmas szolgáltatás-modellezéssel, a konfigurációs adatbázisok (Configuration Management Data Base – CMDB) piacvezető technológiájával, a továbbfejlesztett elemzési megoldásokkal illetve egyedi Web 2.0-alapú vizualizációs technológiákkal. Az ügyfelek IT-beállítással és alkalmazásokkal kapcsolatos adatai valós időben kerülnek át egy robosztus CMDB-adatbázisba. Ezáltal modellezhetik, hogy az informatikai beállítások hogyan biztosítják az üzleti szolgáltatások működését, valamint olyan megjelenítéseket és vezérlőpultokat hozhatnak létre, amelyek rávilágítanak az informatika és az üzleti szolgáltatások kapcsolódási pontjaira. Az adatközpontok fizikai és virtuális alkalmazásainak könnyebb áttekinthetőségével a rendszergazdák könnyebben megelőzhetik a problémákat, automatizált módon megoldhatják, vagy hatékonyabban reagálhatnak azokra.

„A felvásárlás kibővíti a Novell stratégiáját, melynek célja hogy a különböző informatikai rendszerek egységes egészként működjenek” – mondta Joe Wagner, a Novell rendszerekért és erőforrás-kezelésért felelős vezető alelnöke. „A Managed Objects termékei kiválóan kiegészítik a mi jelenlegi felügyeleti és virtualizációs megoldásainkat. Mivel a Novell szolgáltatás-felügyeleti termékkínálata kiegészül a Managed Objects eszközkészletével, olyan egyedülálló, többplatformos technológia-független megoldásokat szállíthatunk, amelyek a fizikai és virtuális környezetekről egyaránt egységes képet mutatnak” – tette hozzá Joe Wagner.

„A Novell és a Managed Objects jól illeszkednek egymáshoz, mert mindkét vállalat ideológiájában fontos szerepet kap a nyílt, szállítófüggetlen stratégia” – mondta Siki Giunta, a Managed Objects elnök-vezérigazgatója. „Igen csekély a termékek átfedése, azonban a két vállalat és technológiáik kiválóan kiegészítik egymást” – tette hozzá Siki Giunta.

Felvásárlás áttekintése

A felvásárlás előre láthatóan a Novell 2009. első pénzügyi negyedévében zárul le. A Managed Objects vállalatot a Novell rendszerfelügyelettel és erőforrás-kezeléssel foglalkozó üzleti egységébe integrálják.