• A Novell SecureLogin legújabb fejlesztéseinek köszönhetően könnyebben betartathatók a következetes jelszóházirendek és egyszerűbben teljesíthetőek a megfelelőségi követelmények.

Budapest, 2007. december 20. – A Novell bejelentette az iparág egyik legátfogóbb vállalati egypontos bejelentkezési megoldásának, a Novell SecureLoginnak legújabb fejlesztéseit. A Novell személyazonosság- és biztonság-felügyeleti megoldásainak részeként a Novell SecureLogin Windows Vista támogatást, hatékonyabb hitelesítési képességeket, könnyebb felügyeletet és kibővített alkalmazástámogatást kínál. A termék fejlett biztonsági szolgáltatásaival hozzásegíti az ügyfeleket ahhoz, hogy megfeleljenek a többlépcsős hitelesítés megfelelőségi követelményeknek, automatizálják és egyszerűsítsék a jelszókezelést, és csökkentsék az informatikai adminisztrációval kapcsolatos költségeket. A Novell SecureLogin termékét a Gartner független elemző cég 2007-ben a vezetők közé sorolta az egypontos bejelentkezést biztosító nagyvállalati termékekről szóló (Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007) tanulmányában.
„A vállalati egypontos bejelentkezés ma már egy kiforrott iparágnak számít” – mondta Sally Hudson, az IDC kutatási igazgatója. „Ezen a területen egyértelműen azok a szállítók vannak előnyben, akik több szolgáltatást nyújtanak, egyszerű integrációt kínálnak a különböző alkalmazásokhoz, támogatják a legnépszerűbb operációs rendszereket, és szigorú hitelesítési módszereket használnak” – tette hozzá Hudson.

Az iparág egyik legátfogóbb szolgáltatást nyújtó vállalati egypontos bejelentkezési megoldásaként a Novell SecureLogin az egypontos, biztonságos bejelentkezés használatával könnyű hozzáférést biztosít a felhasználók számára a hálózati és a webes erőforrásokhoz. Mivel a már meglévő címtárakat használja, a telepítése akár 10 perc alatt elvégezhető. A Novell Identity Manager, a Novell Access Manager vagy a Novell Sentinel programokkal használva a Novell SecureLogin olyan teljes körű, integrált személyazonosság-kezelő és biztonság-felügyeleti csomagot kínál a vállalati ügyfelek számára, amely támogatja az iparági és törvényi szabályozásoknak és törvényi előírásoknak való megfelelőséget, valamint a kockázatkezelést.

„Az egypontos bejelentkezési megoldással lehetővé válik számunkra a HIPAA előírásainak még pontosabb betartása, mivel nyomon követhető, hogy a felhasználók hogyan és mikor férnek hozzá a klinikai rendszereinkhez” – mondta Patricia Duty, a Greater Baltimore Medical Center munkaállomásokért felelős vezetője. „A Novell SecureLogin használatával a felhasználók otthonról is könnyen és biztonságosan elérhetik az alkalmazásokat” – tette hozzá Duty.

A Novell SecureLogin főbb továbbfejlesztett szolgáltatásai:

  • A Windows Vista rendszer támogatása – A Novell SecureLogin már támogatja a Windows Vista rendszert, ahogy más népszerű operációs rendszereket és webböngészőket is, például a Windows XP-t, az Internet Explorert és a Mozilla Firefoxot.

  • Szigorú hitelesítési szolgáltatások – A termék használatával a vállalatok és intézmények megfelelhetnek a többlépcsős hitelesítést megkívánó új szabályozásoknak, például az FFIEC (Federal Financial Institutions Examination Council – Szövetségi Pénzintézetek Vizsgáló Tanácsa) online banki szolgáltatásokkal kapcsolatos előírásainak. A SecureLogin a felhasználónevek és jelszavak használata mellett integrációt biztosít a kártyás és biometrikus hitelesítéssel.

  • Központosított felügyelet – A telepítést és a felügyeletet megújult felület egyszerűsíti, amely lehetővé teszi az integrációt a Novell személyazonosság-kezelő és biztonság-felügyeleti megoldásaival. Így az informatikai szakemberek a Microsoft Active Directory, a Novell eDirectory vagy általános LDAP címtárszolgáltatásokban végezhetik el az azonosító adatok, a házirendek és az egypontos bejelentkezési tevékenységek központi kezelését.

  • Gyors hozzáférés a vállalati alkalmazásokhoz – A Novell SecureLogin támogatást nyújt a vállalati alkalmazásokhoz – többek között az SAP, a Microsoft SQL Server, a Citrix Program Neighborhood, a Lotus Notes és a Novell GroupWise rendszerekhez. Emellett több mint 30 terminál- és Java-alapú, valamint összetett webes alkalmazást is támogat.
 
A Novell SecureLogin termékről további információt a www.novell.com/products/securelogin/ weboldalon talál.