Elérhető a VirusBuster for MailServers (SMTP) legújabb, 2.5.0 változata.

A most kibocsátott verzió nemcsak továbbfejlesztett keresőmotorra épül, hanem három további fontos újdonságot is tartalmaz:

1. Kapcsolati interfész szűrési lehetőség a levéltovábbítási és védelmi szintet leíró szabályokban
A levél továbbítását és az ellenőrzési beállítások kiválasztását meghatározó szabályokban a küldő azonosítására - az ip/mask mellett - lehetőség van a kapcsolati interfész megadására is, ezáltal még rugalmasabb védelmi és kézbesítési szabályok alakíthatók ki a rendszerben.

2. SMTP autentikáció SASL használatával
A beépített SASL (Simple Authentication and Security Layer) támogatás segítségével, a módszer által biztosított sztenderd autentikációs típusok bármelyikének beállításával megkövetelhetjük az azonosított levéltovábbítást, melyet a kézbesítési szabályokban feltételként adhatunk meg.

3. TLS támogatás
A beépített TLS (Transport Layer Security) támogatással titkosított kommunikációt valósíthatunk meg a levéltovábbítási csatornákon, biztosítva azt, hogy levelezésünk, üzeneteink tartalma még nagyobb biztonságban jusson el a feladótól a címzettig.

Javasoljuk felhasználóinknak, hogy mielőbb frissítsenek a VBMS 2.5.0-ra, mégpedig nemcsak a hasznos új funkciók miatt, hanem azért is, mert a most kibocsátott verzióban a korábbi kiadás több kisebb hibáját is javítottuk. Az átállás mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a korábbi beállítások megtartásával.